• Home
 • Verantwoord beleggen

Waarschuwing : leden van het publiek worden benaderd door mensen die beweren voor AXA Investment Managers te werken. Voor meer informatie en wat u kunt doen, klikt u hier.

Verantwoord beleggen

Wij beleggen actief en streven daarbij naar voorspoed voor onze klanten en een duurzame toekomst voor onze planeet.

Overzicht

Als verantwoord belegger streven wij naar een wereldwijd toonaangevende rol.

Wij verwachten dat de wereldeconomie in de komende jaren een transitie zal ondergaan naar een duurzamer en eerlijker model, en tijdens die transitie willen wij voor onze klanten een actieve partner zijn. Belangrijk is dat we ons afvragen hoe wij als verantwoord belegger een positieve verandering tot stand kunnen brengen voor het heden en de toekomst van mens en planeet.

Verantwoord beleggen in één oogopslag1

7 A+ ratings1

volgens het VN-programma Principles for Responsible Investment (PRI).

87 %

van de AuM2 valt onder Artikel 8 en 9 van de SFDR-verordening.

12 impactstrategieën

binnen AXA IM Core. Het aanbod groeit met het jaar en levert naast financiële rendementen een verifieerbare positieve impact op.

>29 professionals

die RI aan het werk zetten in onze strategieën.

>20 jaar

Het eerste RI-mandaat werd ons in 1998 toegewezen en hielp duurzame jobs te creëren.

M edeoprichter

van het Net Zero Asset Managers Initiative.

SFDR

Wat is SFDR?

De SFDR-verordening biedt vermogensbeheerders zoals AXA IM een kader voor de integratie van de ESG-factoren milieu (E), maatschappij (S) en deugdelijk bestuur (G) op zowel bedrijfs- als fondsniveau.

Meer info

AXA IM op weg naar netto nul uitstoot

De weg naar een wereld met netto nul uitstoot kent vele hindernissen en vereist een gezamenlijke inspanning. Iedereen moet zijn rol spelen, of het nu gaat om individuele personen, bedrijven of overheden. Er is niet één oplossing of één manier om deze uitdaging aan te pakken, toch willen wij een van de voorlopers zijn op deze weg: via onze beleggingskeuzes, ons productaanbod, ons engagement en stemgedrag, en onze bedrijfsvoering.

Verantwoord beleggen

Stewardship en engagement

Als grote belegger in veel markten kunnen wij bedrijven potentieel tot een gedragsverandering bewegen die onze klanten tot voordeel strekt. Zo kunnen wij individuele bedrijven wijzen op strategische risico’s op korte termijn of hun een positionering voor de langere termijn aanbevelen die bijdraagt tot een veilige en duurzame economie.

MEER INFO

ESG

Ontdek meer over onze ESG-aanpak.

Ons beleid

Wij hebben ons expliciet ertoe verbonden om duurzaamheid in onze bedrijfspraktijk en bedrijfscultuur te integreren. Raadpleeg ons beleid in deze voor meer informatie.

  Waarschuwing

  Dit document vormt geen geen onderzoek inzake beleggingen noch een financiële analyse met betrekking tot verrichtingen in financiële instrumenten in de zin van de MiFID-richtlijn (2014/65/EU), en mag niet worden beschouwd als een verzoek of beleggings-, juridisch of fiscaal advies, een aanbeveling voor een beleggingsstrategie of een gepersonaliseerde aanbeveling om effecten te kopen of te verkopen.

  De meningen, schattingen en prognoses op deze pagina zijn subjectief en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden. Er is geen enkele waarborg dat de prognoses uitkomen. Gegevens, cijfers, verklaringen, analyses, voorspellingen en andere informatie in dit document worden verstrekt op basis van de stand van onze kennis op het ogenblik dat dit document opgesteld werd. Hoewel deze informatie met de grootste zorg werd samengesteld, wordt de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid of volledigheid van de inhoud van dit document niet uitdrukkelijk of stilzwijgend gegarandeerd (ook geen aansprakelijkheid tegenover derden).

  Uitgegeven door AXA INVESTMENT MANAGERS PARIS, een maatschappij naar Frans recht gevestigd te Tour Majunga, 6 place de la Pyramide, 92800 Puteaux, ingeschreven in het handels- en vennootschappenregister van Nanterre onder het nummer 353 534 506, en een bedrijf voor portefeuillebeheer, in het bezit van AMF-goedkeuring nr. GP 92-08, uitgegeven op 7 april 1992, en door AXA IM Benelux, vennootschap naar Belgisch recht, gevestigd te Troonplein, 1 B-1000 Brussel, ingeschreven in het handelsregister van Brussel onder het nummer 604.173.

  Risicowaarschuwing

  De waarde van beleggingen, en de inkomsten die zij genereren, kunnen zowel dalen als stijgen en het is mogelijk dat beleggers het oorspronkelijk geïnvesteerde bedrag niet terugkrijgen.